Wednesday, May 13

Majlis Zikir Manaqib

Posted by Rini at 10:04 PM





Al-Fadhil Kiai




Nurin baik jer pagi tadi.
Mak n anak buah.




Susah payah suruh smile, sengaja jer dia kelip mata nurin nie.

Pagi tadi aku, mak, nurin n anak buah telah pergi ke majlis zikir kat Kuala Linggi. Tahun ni laki aku tak dapat join sebab kejer. Kamera lak boleh tertinggal, padahal bateri dah caj tu. Dah sekerat jalan baru sedar kamera tak bawak. Tapi nasib handfon tak tinggal. Ulama' yang datang nie adalah Kiai dari pondok kat Jawa Timur. 16 & 17 ni Kiai ni ada kat KL n 19hb dah terbang ke Jawa semula. So aku kena grab la peluang2 macam nie sebab jarang orang2 alim n habib2 ni datang ke sini. Kiai ni cerita la kalau kat sana majlis2 macam nie ratusan ribu yang datang. Aku tengok tadi yang datang boleh dikira. Mungkin juga faktor keadaan, sebab kan hari bekerja. Aku yang tak kejer ni takkan la tak boleh pegi kan? Barokah tu yang aku cari. Dah lah aku ni daif n jahil jadi rajin2 kan la diri tu pegi majlis2 ilmu nie. Insyallah mustajab doa. Yang penting kena yakin. Part berdoa tu mencurah2 airmata aku. Takleh disekat lagi dah. Terasa diri nie banyak sangat dosa sebab selalu alpa padaNya.
Ya Allah kau ampunilah dosaku. Ya Allah kau lindungi lah aku dan keluargaku. Jadikanlah keluargaku keluarga yang sakinah dan mawardah. Amin....






0 comments on "Majlis Zikir Manaqib"

Post a Comment

 

RINI'S STORIES.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal