Friday, May 15

Begitu Istimewa Kaum Wanita

Posted by Rini at 7:29 PM
Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah
lewat ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur,
nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu,
ade pulak rice cooker
dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...susun pinggan kat rak,
lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk.
takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni
jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah
kosong....salin la gula...
check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok.
nasib baik ade lagi...ishh...ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh
la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni,
besok je la basuh...sidai kain lap je lah... tik...bunyi air dah masak..
salin air dalam flusk...ok settle! ...

baru teringat tak sembahyang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi.
.nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check...baju 2 pasang, towel.
.towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4
keping....alamak..telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle.
.

ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2
pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket
beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal
tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena
beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha
ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."
.yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."
masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi.
gosok! gigi...smayang...pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and m
aintain punya pasal lah ni...nanti orang kata baru anak satu dah macam anak
4 pulak...huhuhuhu...

bukak almari...emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check
baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang... la,
napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah.
ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju
gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok
settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik.
.owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lu pa dah 3 hari tak siram...ok, siram
jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun
tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku
..bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya..
sampai bawah meja makan pun ade...adoi....ok dah ...

ok dah boleh baring...adoi sakitnya pi! nggang...cium si comel ni kejap..
selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la
brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok
sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai
pagi k...gud nite..sweet dreams...

aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha,ni
dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok..
pg kul 9.30 ade meeting..ahh...boring...panas pulak lotion nih..dah la...emm
.sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,.
.mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah
ngantuk sangat in...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun
takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA
BUAT....tu yang tak boleh nak mati! cepat tu...


Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah...setiap wanita adalah istemewa
dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk
keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...

HIDUP UNTUK KAUM HAWA !!!

0 comments on "Begitu Istimewa Kaum Wanita"

Post a Comment

 

RINI'S STORIES.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal