Sunday, June 28

Bawak Nurin Jalan

Posted by Rini at 10:50 PM
Hari nie husband cuti, takde OT macam minggu sudah. So aku pun ajak dia gi bandar bawak Nurin jenjalan. Lepas sarapan kat umah, (sarapan mee goreng basah yang di masak oleh kak ipar, sakit perut aku makan, tau2 je la mee kuning) terus kuar.

Melaka nie, mana nak jalan lagi, pi mai pi mai tang tu la jugak. MP, Jusco, Tesco, Mydin, Giant. Tapi selalunya hubby prefer gi MP. Window shopping je la. Ujung bulan katakan. Tapi yang keje gomen dah semestinya senyum la. Gaji kuar awal. Macam aku nie, gaji hubby lewat. Janji dapat gi jalan2 n makan luar kira ok la.


Snap jap. hehe..

Then terus gi MP. Pusing2 sementara nak tunggu perut kembali lapar. Gi Parkson, hubby nak survey2 baju n seluar. Dia berkenan kat satu seluar Bonia nie. Aku tengok material dia memang best giler. Bila belek tag dia, RM169 fix price. Aduss mahalnya. Ni second time dia belek seluar nie. Last two week pun dah tengok. Then aku cakap la kalau nak beli, beli la. Tunggu gaji nnti tangkap je satu. Banyak brand2 lain yang ada offer, yang tu gak dia nak. Aku ikutkan je la. Penat dia bekerja kan. Biar la dia beli, tak penah lagi dia beli seluar mahal. Selalu yang biasa2 je. Kes mengidam ler ni. Yang mahal aku ingat brand Hush Puppies. Tu pun around RM100. Seluar slack la. Kalau jeans tu lain citer memang hundred something. Tapi hubby dah tak minat pakai jeans. Jeans semua dah sedekah.









Budak yang tak reti dok diam, tengok la dia dok kat mana...






Nurin kat shopping, camni la dia. Penat nak kejar dia. Semua dia nak raba.

Dah jalan2 perut pun lapar. Planning dari umah nak makan pizza. Tengok2 restoran dia pack. Then decide untuk gi pizza hut kat Giant. Sebab selalunya Giant ni tak bz sangat.


Nurin tgh pilih menu. Ye ye oo jer..


Order stuff crust super supreme meal seat, dengan carbonara meat ball.



Nurin dah bedal garlic bread dulu.



Aku yang cun.. muakaka..





Kerana dah kekenyangan tahap gaban, kitorang pun surrender n blah. Kena bil Rm50. Cek2 balik bil ada wrong key in. Kira2 bil kat luar duit kitorang terlebih bayar RM5. Hubby cakap biar kan je lah. Then aku tak claim la. Terus move out. Malas nak gi mana2 dah, terus je la pulang ke rumah.
Selesai.......

0 comments on "Bawak Nurin Jalan"

Post a Comment

 

RINI'S STORIES.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal